Spol & Industriservice AB

Vårt Sortiment

Unik smak och kvalité, sedan 1947


Vintersaltad Gurka

Vintersaltad gurka eller äkta saltgurka som den också kallas, görs av vit eller grön frilandsodlad gurka. Den är odlad av våra odlare här i Östergötland och i södra Sverige. Fröna sås i slutet av maj och i juli/augusti är det dags för skörd. Vi använder oss av gamla traditionella gurksorter som i kombination med den lokala odlingen ger oss en färsk råvara som passar ypperligt att göra saltgurka av. Gurkorna läggs in i vår traditionella saltlag direkt efter skörd, i stora tunnor med 100kg gurka i varje tunna. Som krydda tillsätts krondill från egen odling. Sedan lagrar vi tunnorna i minst 1,5 månad innan vi kan börja paketera gurkorna i olika förpackningar. Under lagringstiden mognar den klassiska vintersaltade smaken fram. Gurkorna paketeras efter hand fram till nästa säsong när den nya skörden kommer. Den lagrade vintersaltade gurkan har en karakteristiskt salt och syrlig smak, en klassisk äkta saltgurka.


Färsksaltad Gurka

Färsksaltad gurka görs av vit eller grön gurka från växthusodlingar i Östergötland. Utöver vår egna växthusodling köper vi in från lokala odlare. Skördesäsongen är mars tom oktober. Gurkorna läggs in i vår traditionella saltlag direkt efter skörd. Som krydda tillsätts krondill från egen odling. Redan efter 1,5 dygn är gurkorna klara att äta. Den färska inläggningen ger tillsammans med gurkans arom, en unik smak och krispighet, en riktig klassiker!


Ättiksgurka

Gammeldags ättiksgurka, görs av grön frilandsodlad gurka, den är odlad av våra odlare här i Östergötland och i södra Sverige. Fröna sås i slutet av maj och i juli/augusti är det dags för skörd. Vi använder oss av gamla traditionella gurksorter som i kombination med den lokala odlingen ger oss en färsk råvara som passar ypperligt att göra ättiksgurka av. Gurkorna skivas först och läggs sedan in i sin förpackning tillsammans med vår speciella, gammaldags ättikslag. Tack vare sockrets och ättikans naturligt konserverande effekt är lagen helt utan konserveringsmedel. Som krydda tillsätts krondill från egen odling samt senapsfrö från vår lokala odlare. Under ca 2 veckor får smaken mogna fram, sedan är gurkan klar att äta. Gammeldags ättiksgurka är krispig och har en noggrann balans mellan sött och surt, smakar som den gjorde förr i tiden.


Gurksallad


Snacksgurka