Nyheter
Brinks gurka på nätet

Kolla in vårt sortiment under flikarna Produkter och Expo



Vintersaltad gurka



Tips
Drinktilltugg

Hoppa över chipsen och skär upp färskgurka i stavar. Perfekt som tilltugg till en kall öl.


Vintersaltad gurka, eller äkta saltgurka som den också kallas, görs av vit eller grön frilandsodlad gurka, odlad av våra lokala odlare här i Östergötland. Fröna sås i slutet maj och i juli/augusti är det skörd. Vi använder oss av gamla traditionella gurksorter som i kombination med den lokala odlingen ger oss en färsk råvara som passar ypperligt att göra saltgurka av. Gurkorna läggs in i vår traditionella saltlag direkt efter skörd, i stora tunnor med 100 kg gurka i varje tunna. Som krydda tillsätts krondill från egen odling. Sedan lagrar vi tunnorna i minst 1,5 månad innan vi kan börja paketera gurkorna i olika förpackningar. Under lagringstiden mognar den klassiska vintersaltade smaken fram. Gurkorna paketeras efter hand fram till nästa säsong när den nya skörden kommer. Den lagrade vintersaltade gurkan har en karakteristiskt salt och syrlig smak, en klassisk äkta saltgurka! Vintersaltad gurka finns i konsumentförpackningarna ¼ kg påse, ½ kg påse, 1 kg påse. För lösviktsförsäljning levereras gurkorna i 6 kg hink. Vintersaltad gurka bör förvaras mörkt och kallt, då bevaras den goda smaken längre. Vid förvaring i rätt temperatur, +4° - +12°, beräknas hållbarheten till ca 6 månader från att vi förpackat gurkorna från tunnorna. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp i tätslutande burk.

ProduktKlicka på bilden för info om enskild produkt
Vit vintersaltad gurka Klicka för info om denna produkt
Grön vintersaltad gurka Klicka för info om denna produkt