Nyheter
Brinks gurka på nätet

Kolla in vårt sortiment under flikarna Produkter och Expo



Ättiksgurka



Tips
Drinktilltugg

Hoppa över chipsen och skär upp färskgurka i stavar. Perfekt som tilltugg till en kall öl.


Gammaldags ättiksgurka, görs av grön frilandsodlad gurka, odlad av våra lokala odlare här i Östergötland. Fröna sås i slutet maj och i juli/augusti är det skörd. Vi använder oss av gamla traditionella gurksorter som i kombination med den lokala odlingen ger oss en färsk råvara som passar ypperligt att göra ättiksgurka av. Gurkorna skivas först och läggs sedan in i sin förpackning tillsammans med vår speciella, gammaldags ättikslag. Tack vare sockrets och ättikans naturligt konserverande effekt är lagen helt utan konserveringsmedel. Som krydda tillsätts krondill från egen odling samt senapsfrö från vår lokala odlare. Under ca 2 veckor får smaken mogna fram, sedan är gurkan klar att äta. Gammaldags ättiksgurka är krispig och har en noggrann balans mellan sött och surt, smakar som det gjorde förr i tiden! Gammaldags ättiksgurka finns i konsumentförpackningarna ¼ kg påse och ½ kg påse Gammaldags ättiksgurka bör förvaras mörkt och kallt, då bevaras den goda smaken längre Vid förvaring i rätt temperatur, +4° - +8°, beräknas hållbarheten till angivet bäst före datum. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp i tätslutande burk.

ProduktKlicka på bilden för info om enskild produkt
Gammaldags ättiksgurka Klicka för info om denna produkt